Assemblea Mundet

CALENDARI:


Dijous 5-N | A partir de les 9h. a la Cuina de Mundet
Taller de pancartes i cartells! Redecorem Mundet!
(Si pots anar-hi o no trobes ningú truca a la Dido, l'Aina o la Xiki)

Dilluns 9 - N | A partir de les 17h. a la Cuina de Mundet
Fem passaclasses per les xerrades dels 58 i +
(Si pots o no trobes ningú truca a la Roser)

Dimarts 10 - N | Al matí
Fem passaclasses per les xerrades dels 58 i +
(Si pots o no trobes ningú truca a la Dido o l'Aina)

Dimarts 10 - N | A les 12h a Pl. Universitat
Roda de premsa de la denuncia col.lectiva pels fets del 18-M

Dimarts 10 - N | A les 13h (quedem al Hall de Pedagogia, Sala Paulo Freire)
Xerrada dels 58i + amb professores, imputades i altres pels fets del 18-M

Després de la xerrada (aprox 2,30h) ASSEMBLEA DE MUNDET

Dimecres 11 - N | A les 18h a la Facultat de Psicologia aula 1104
Xerrada dels 58i + amb professores, imputades i altres pels fets del 18-M

Dijous 12 - N | A les 19h a Pl. Universitat
Concentració Antirepressiva

Divendres 13-N | ?
Judici pels fets de la UAB


I LA SETMANA QUE VE MÉS......

(.... LA MANIFESTACIÓ ES PREPARA...)



Video recordatori de la desocupació del rectorat. Mai oblidarem...

http://58imes.wordpress.com/about/





EXIGIM (Setembre 2008):

-Aturada dels graus de la nostra facultat de cara a l'any vinent.

-Permanencia de l'avaluació única per tal de que a la Universitat també podem accedir aquells que estudiem i treballem a l'hora.

-Permanencia de la Segona convocatòria i reposició d'aquells estudis que se'ls hagi tret.

-Que l'administració es faci càrrec de les despeses que els procesos judicials comportaràn pels imputats i imputades en el desallotjament del rectorat així com les càrregues que el van seguir.

-Responsabilització per part de l'administració en la anormalitat que els nostres continguts acadèmics ha sofert degut al procés de Bolonya.

-Responsabilitzacións davant el desallotjament del rectorat així com de les càrregues policials contra els i les manifestants.



...portem més de 5 mesos intentant iniciar un debat sobre el futur de la nostra universitat i SE'NS RIUEN A LA CARA!! ho hem intentat tot per tal de no haver de parar la docència...TOT!!!...ENS PARLEN DE DIÀLEG I L'ÚNIC QUE VOLEN ÉS QUE ASUMIM LA SEVA IMPOSICIÓ!!

dimarts, 6 de maig del 2008

Crònica de les Jornades

Èxit a les Jornades de Mundet

Ja fa uns anys que alguns alumnes del campus Mundet cansats de la monotonia que s'hi vivia, van tenir una idea, un somni que es va fer realitat en forma de Jornades. Per un costat hi havia les Jornades de Pedagogia que més tard i treballant conjuntament amb els de Formació del professorat s'han convertit en les Jornades d'Educació. Per l'altre costat hi ha les Jornades de Psicologia. Ambdues Jornades inclouen en els seus programes xerrades, tallers de diferents temàtiques i concerts.

Enguany ens hi hem sumat des de l'Assemblea Mundet. Vist el bon funcionament i la bona organització de les Jornades, vista l'afluència de gent que tenien i vist el magnífic equip que les fan possible, no hi podíem faltar. Així hem aconseguit coordinar-nos tant amb les Jornades d'Educació com amb els de Psicologia per fer col·laboracions i tasques conjuntes.

Els dinars populars

Així aquest any aprofitant el marc de les Jornades hem organitzat el dinar popular dels dos dies de Jornades. Era un dinar adreçat a tot el campus, a preu popular i destinat a persones tan "carnívores" com vegetarianes. Els dinars van ser un èxit ja que vàrem acabar amb les existències fen palesa la necessitat d'una alternativa a la privatització i externalització de serveis que du a terme la universitat, amb el clar exemple del bar restaurant a preus abusius per la major part de l'alumnat i membres de la universitat amb condicions de precarietat.

Els espais de debat i reflexió

Un altre dels plats forts que organitzàvem dins el marc de les Jornades va ser la taula rodona "Els canvis a la Universitat" amb la ponència de la Isabel Benítez, estudianta de la UAB, participa a la PMDUP, forma part de diverses assemblees dins l'UAB i és gran coneixedora de tots els processos de canvi que està patint la universitat. Per altra banda també ens van acompanyar diferents professors i professores, com Montserrat Llobet (economista d'empresa, doctorant de Sociologia a la UAB i investigadora en Responsabilitat Social de les Organitzacions i un representant de la xarxa contra els tancaments). La participació va ser molt bona, amb més de 30 assistents al taller tenint en compte que a la mateixa hora ja hi havia concerts.

Amb aquesta activitat volíem manifestar la necessitat de crear més espais de debat i reflexió entorn tots els canvis que està patint la universitat. Tot el procés d'implantació de l'Espai Europeu d'Educació Superior, la Lou, la Luc, el reial decret…és essencial que els alumnes i tot el personal que conforma la universitat sapiguem que està passant i des de l'Assemblea no ens cansarem de muntar actes per donar a conèixer aquests canvis.

Alhora, agrair en aquest punt als assistents a taula rodona i en especial a la Isabel Benitez per la seva impecable aportació i la resta de personal que als convidats de fora del campus i als que no formen part de l'alumnat, que van fer l'esforç de venir ajudant així a crear els vincles d'unió necessaris entre l'alumnat, docents i resta de comunitat universitària per fer evident un front comú de reivindicacions i de construcció de la Universitat que volem.

Els actes nocturns – reivindiquem la utilització dels espais públics a Mundet

Aquest era el nostre taló d'Aquiles però va acabar convertint-se en el nostre cavall de Troya. Des de l'administració de la UB ens varen prohibir l'acampada que havíem organitzat. Després de llargues negociacions a nivell legal ens varen autoritzar a fer actes, tot presentant un projecte, fins la 1h de la nit. Nosaltres vàrem acceptar aquesta proposta deixant oberta la possibilitat d'acampar a decisió en assemblea per part del gruix de l'alumnat. Així però l'administració del centre ens amenaçà de trencar relacions per la organització de pròxims actes si no complíem amb el pacte. Així precisàvem de llum per muntar les diferents aportacions nocturnes. El fet és que a tot plegat la UB no va informar a la Diputació a la qual pertany el campus, de que realitzaríem actes fins la 1h, tenint permís legal fins les 10h de la nit.

Després de esquivar tota la burocràcia jerarquitzadora, la nit va ser un èxit immens. La normativa de la UB no permet muntar actes nocturns passades les 22h. Nosaltres ho vàrem aconseguir i vàrem anar més enllà. Així a la 1h de la nit ens tallaven la llum però nosaltres vàrem seguir de manera pacifica i coherent amb la reivindicació dels espais públics, tot xerrant i gaudint de la universitat més enllà de les aules i les hores lectives. Vàrem aconseguir anar molt més enllà de lo establert. Ara ens podran dir que no vàrem complir amb el pacte però respondrem amb la carta de l'èxit i la cínica paraula que ells utilitzen "civisme. Nosaltres vàrem complir amb la nostre responsabilitat com a agents transformadors de la societat, com a joves que volem passar-ho bé i que alhora no ens conformem amb el que està preestablert. Això també ho predica alguna vessant pedagògica que ens imparteixen a la universitat. Ara ells que jutgin...

Només donar les gràcies a tothom. Especialment a la gent de les Jornades d'Educació i als de les Jornades de Psicologia. A tots els amics i participants de totes les Jornades. Reinventar la Universitat és possible i des de la mobilització i la reivindicació ho estem fent, per això necessitem que participeu a l'Assemblea, perquè es vostre. Gràcies.

-Assemblea Mundet-