Assemblea Mundet

CALENDARI:


Dijous 5-N | A partir de les 9h. a la Cuina de Mundet
Taller de pancartes i cartells! Redecorem Mundet!
(Si pots anar-hi o no trobes ningú truca a la Dido, l'Aina o la Xiki)

Dilluns 9 - N | A partir de les 17h. a la Cuina de Mundet
Fem passaclasses per les xerrades dels 58 i +
(Si pots o no trobes ningú truca a la Roser)

Dimarts 10 - N | Al matí
Fem passaclasses per les xerrades dels 58 i +
(Si pots o no trobes ningú truca a la Dido o l'Aina)

Dimarts 10 - N | A les 12h a Pl. Universitat
Roda de premsa de la denuncia col.lectiva pels fets del 18-M

Dimarts 10 - N | A les 13h (quedem al Hall de Pedagogia, Sala Paulo Freire)
Xerrada dels 58i + amb professores, imputades i altres pels fets del 18-M

Després de la xerrada (aprox 2,30h) ASSEMBLEA DE MUNDET

Dimecres 11 - N | A les 18h a la Facultat de Psicologia aula 1104
Xerrada dels 58i + amb professores, imputades i altres pels fets del 18-M

Dijous 12 - N | A les 19h a Pl. Universitat
Concentració Antirepressiva

Divendres 13-N | ?
Judici pels fets de la UAB


I LA SETMANA QUE VE MÉS......

(.... LA MANIFESTACIÓ ES PREPARA...)



Video recordatori de la desocupació del rectorat. Mai oblidarem...

http://58imes.wordpress.com/about/





EXIGIM (Setembre 2008):

-Aturada dels graus de la nostra facultat de cara a l'any vinent.

-Permanencia de l'avaluació única per tal de que a la Universitat també podem accedir aquells que estudiem i treballem a l'hora.

-Permanencia de la Segona convocatòria i reposició d'aquells estudis que se'ls hagi tret.

-Que l'administració es faci càrrec de les despeses que els procesos judicials comportaràn pels imputats i imputades en el desallotjament del rectorat així com les càrregues que el van seguir.

-Responsabilització per part de l'administració en la anormalitat que els nostres continguts acadèmics ha sofert degut al procés de Bolonya.

-Responsabilitzacións davant el desallotjament del rectorat així com de les càrregues policials contra els i les manifestants.



...portem més de 5 mesos intentant iniciar un debat sobre el futur de la nostra universitat i SE'NS RIUEN A LA CARA!! ho hem intentat tot per tal de no haver de parar la docència...TOT!!!...ENS PARLEN DE DIÀLEG I L'ÚNIC QUE VOLEN ÉS QUE ASUMIM LA SEVA IMPOSICIÓ!!

dimarts, 24 de març del 2009

MANIFEST CONTRA LA VIOLÈNCIA POLICIAL

L’assemblea d'estudiants del Campus Mundet de la Universitat de Barcelona (UB) reunits el 23 de març de 2009 volem manifestar la nostra indignació i denúncia en relació als següents FETS:

 Que a les cinc de la matinada del 18 de març, per ordre del Rector de la UB, Dídac Ramírez, els agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra van entrar a l'Edifici Històric de la UB per desallotjar als més de 50 estudiants que estaven tancats pacíficament des del 20 de novembre en protesta per la imminent aplicació del procés de Bolonya. Decisió que l’aparell logístic de l’equip rectoral va negar explícitament als estudiants el dia anterior, traslladant-los novament la seva voluntat de diàleg per solucionar el conflicte i assegurant-los que si no hi havia incidents violents no hi hauria cap desallotjament.
 Que molts estudiants van ser desallotjats sense cap possibilitat d’agafar les seves pertinences per l'agressivitat utilitzada pels agents antiavalots.
 Que 16 dels desallotjats se’ls hi va obrir diligències penals per resistència a l’autoritat.
 Que els estudiants desallotjats van concentrar-se davant la Universitat per manifestar-se en contra de la desocupació i reclamar la dimissió del Rector. Manifestació totalment pacífica que els agents antiavalots van dissoldre-la violentament cap a les 9h del matí, amb fortes càrregues i algunes detencions.
 Que a les 12h del migdia es va produir una nova concentració d'almenys un miler d'estudiants a la Plaça Universitat en solidaritat als estudiants agredits al matí i en contra de la violència policial. Van tallar la Gran Via, moment en el que els agents antiavalots van dissoldre la manifestació violentament, perseguint-los i colpejant-los fins i tot un cop dissolta, atemptant a la integritat física.
 Que la càrrega dels agents antiavalots va ser totalment desmesurada i indiscriminada, patint també les conseqüències violentes periodistes que estaven exercint el seu dret a la informació.
 Que un cop dissuadida la manifestació els estudiants van seguir la seva protesta pel Passeig de Gràcia, aturant-se davant la Conselleria d’Universitats per demanar la dimissió del conseller d'Universitats, Josep Huguet. Davant la pressió dels agents antiavalots alguns estudiants van entrar als jardins del Palau Robert, moment en el qual els antiavalots van colpejar-los, tancant les portes perquè no poguessin sortir, ni ells ni les persones que gaudien dels jardins del Palau Robert
 Que els altres manifestants van protestar davant aquesta actuació i més agents antiavalots van començar a carregar contra ells acarnissadament. Fins i tot, molts vianants aliens a la manifestació van ser víctimes de la violència policial.
 Que un cop finalitzada la manifestació, furgons policials voltaven pels carrers de l'Eixample per interceptar grupets de 4 ó 5 persones amb aparença d'estudiants, aturant-se, perseguint-los fins a colpejar-los i negant al dret a l’auxili als agredits, fins i tot en l'interior d'establiments comercials i el Metro.
 Que durant les càrregues policials els agents antiavalots van agredir verbalment i de manera reiterada als manifestants.
 Que a les 20h del vespre van concentrar-se milers de persones a la Plaça Universitat per protestar en contra la de la violència exercida repetidament aquell dia per part dels agents antiavalots.
 La gran majoria dels manifestants van transcórrer pacíficament fins a la Via Laietana fins que aquests van intentar dirigir-se a la Plaça Sant Jaume, moment en el que els escamots d'antiavalots van dissoldre la manifestació amb fortes càrregues policials impedint l'avenç dels manifestants a la plaça St. Jaume, moment en el qual va haver-hi algun petit enfrontament aïllat entre manifestants i policia.
 Que tot i haver quedat dissolta la manifestació, els antiavalots van perseguir i colpejar als manifestants pels carrers del Districte de Ciutat Vella, voltant amb furgons i procedint amb el mateix modus operandi que en l’Eixample.
 Que els agents antiavalots van tornar a carregar violentament contra periodistes i vianants aliens a la manifestació.
 Que durant totes les càrregues policials els furgons i els agents dels antiavalots tallaven els carrers impedint als manifestants dissoldre la manifestació.
 Que el nombre de ferits es comptabilitza en més de 150 persones, entre manifestants, periodistes i vianants.
 Que hi ha hagut més de 10 estudiants detinguts arbitràriament i 16 processos
 Que el 19 de març el rector va ordenar la suspensió de l'activitat acadèmica a l'Edifici Històric i al Raval al•legant motius de seguretat fins el 21 de març.



Davant tot l'exposat CONSIDEREM que:

 El rector de la UB, Dídac Ramírez:

o Va prendre una decisió totalment equivocada, censurable i autoritària ordenant el desallotjament. La Universitat ha de ser un espai exemplar de foment del diàleg com a única via vàlida per solucionar qualsevol tipus de conflicte. Per això, permetre l'entrada dels mossos d'esquadra per desallotjar els estudiants és atemptar directament contra la pròpia Universitat i la seva raó de ser.
o No tenia motius suficients ni justificats com per ordenar el desallotjament.
o És responsable de portar els mossos a la Universitat i, per tant, de tots els incidents provocats per la l'acció policial. Així com de ser responsable del que els hi ha passat als estudiants de la seva universitat.
o Tot i no ser responsable de la càrrega del migdia, ni de la del vespre, aquestes es causaren per la seva decisió de permetre entrar als mossos al Rectorat i la desmesurada actuació d'aquests. I per tant la responsabilitat d'aquestes dues càrregues, recau en el Director General dels Mossos d'Esquadra, Rafael Olmos, i en la del Conseller d'Interior, Joan Saura,
o Per finalitzar, Didac Ramírez va prendre la decisió de suspendre l'activitat acadèmica sense cap fonament. Aquesta decisió amaga una estratègia antidemocràtica per evitar el dret de reunió dels estudiants davant uns fets tan censurables i atempta el dret fonamental a l'educació, reconegut en l'art. 27 de la Constitució de l'Estat Espanyol (CE).


 El cos dels mossos d'esquadra:

o Van actuar amb abús d’autoritat i una violència brutal i extrema, pròpia d'un règim totalitari i intolerable en un sistema autodenominat per l’art. primer de la Constitució Espanyola com un Estat social i democràtic de Dret, atemptant al dret a la dignitat de la persona i a la seva integritat física, reconeguts en els articles 10 i 15 de la CE.
o Van perseguir i colpejar a persones amb aparença d'estudiants un cop s'havia finalitzat la manifestació, atemptant als dret fonamentals a la seguretat i a la lliure circulació, reconeguts pels articles 17 i 19 de la CE.
o Van agredir a periodistes, afectant així a la seva tasca i atemptant al dret d'informació, reconegut en l'art. 20 de la CE. I que també van atacar indiscriminadament a gent que casualment estava per allà.
o No van permetre al dret a l’auxili, impedint-t’ho violentament als que intentaven socórrer als seus companys.
o Van efectuar detencions arbitràries i van colpejar en parts del cos absolutament prohibides fins i tot en els seus propis reglaments interns IPTN dels Mossos d'Esquadra.
o No portaven cap distintiu identificatiu a l'uniforme, circumstància que els permetrà romandre en una situació d'impunitat total davant els abusos comesos.


I per tant, RECLAMEM:

1. La compareixença pública del rector de la UB, Dídac Ramírez, on admeti la seva responsabilitat i, en conseqüència, presenti la dimissió del seu càrrec.
2. La dimissió del Director General dels Mossos d'Esquadra, Rafael Olmos, i la del Conseller d'Interior, Joan Saura, com a màxims responsables de l'actuació policial.
3. Una investigació a fons, contrastada i independent de qualsevol força política de l'actuació irregular dels agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra.
4. La revisió dels protocols actuals d'actuació en la dissolució de manifestacions i altres actes de protesta per part dels agents antiavalots dels Mossos d'Esquadra, per garantir les llibertats i els drets dels ciutadans.
5. L'aplicació immediata de la instrucció que estableix l'obligació de dur un distintiu identificatiu en l'uniforme dels Mossos d'Esquadra, aprovada per la Generalitat de Catalunya en data 12 de novembre del 2008.
6. La responsabilitat de la Generalitat de Catalunya en la indemnització per danys i perjudicis a totes les persones que van ser agredides i perseguides pels agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra.
7. La veracitat i la transparència informativa i la no criminalització del col•lectiu dels estudiants.

També voldriem manifestar la nostra solidaritat amb d'altres llocs (Palma Mallorca, Roma, Grècia, França) on hi ha hagut represió policial per lluitar contra l'EEES.



DEMANEM L’ADHESIÓ A AQUEST “MANIFEST CONTRA LA VIOLÈNCIA POLICIAL”, DE TOTES AQUELLES PERSONES O COL•LECTIUS QUE CONDEMNIN LA VIOLÈNCIA POLICIAL I ES VOLGUIN SOLIDARITZAR AMB LES PERSONES AFECTADES.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Jo el que crec és que se'ls hi hauria de posar una gran denuncia al cos policial, perquè tant que Montilla els defensa i el que van fer no va ser correcte. Perquè començar trobo molt fort tant desplegament policial, fins i tot, via aèrea. I un fet primordial és que ells no poden pegar amb la porra de cadera cap amunt, o sigui, que els hi obriria un expedient a tots pel sol fet d'haver-se saltat aquesta norma. Espero que les denúncies donen el seu fruït. També, remarcar que van començar a fotre per darrera sense cap avís previ i sense la gent que havia al darrera fer res. Vergonyosa l'acció policial!

Alba

meri ha dit...

A veure, jo voldria preguntar si finalment la recollida de firmes del manifest es farà via internet o hem d'anar a un puesto en concret a signar. Ho dic perqué estaria bé poder distribuir el manifest a tothom i via internet es molt més rápit.

Anònim ha dit...

Estic totalment d'acord amb el manifest, però la meva pregunta és com s'hi ha d'adhesionar la gent o els diversos col·lectius? On està la llista?