Assemblea Mundet

CALENDARI:


Dijous 5-N | A partir de les 9h. a la Cuina de Mundet
Taller de pancartes i cartells! Redecorem Mundet!
(Si pots anar-hi o no trobes ningú truca a la Dido, l'Aina o la Xiki)

Dilluns 9 - N | A partir de les 17h. a la Cuina de Mundet
Fem passaclasses per les xerrades dels 58 i +
(Si pots o no trobes ningú truca a la Roser)

Dimarts 10 - N | Al matí
Fem passaclasses per les xerrades dels 58 i +
(Si pots o no trobes ningú truca a la Dido o l'Aina)

Dimarts 10 - N | A les 12h a Pl. Universitat
Roda de premsa de la denuncia col.lectiva pels fets del 18-M

Dimarts 10 - N | A les 13h (quedem al Hall de Pedagogia, Sala Paulo Freire)
Xerrada dels 58i + amb professores, imputades i altres pels fets del 18-M

Després de la xerrada (aprox 2,30h) ASSEMBLEA DE MUNDET

Dimecres 11 - N | A les 18h a la Facultat de Psicologia aula 1104
Xerrada dels 58i + amb professores, imputades i altres pels fets del 18-M

Dijous 12 - N | A les 19h a Pl. Universitat
Concentració Antirepressiva

Divendres 13-N | ?
Judici pels fets de la UAB


I LA SETMANA QUE VE MÉS......

(.... LA MANIFESTACIÓ ES PREPARA...)Video recordatori de la desocupació del rectorat. Mai oblidarem...

http://58imes.wordpress.com/about/

EXIGIM (Setembre 2008):

-Aturada dels graus de la nostra facultat de cara a l'any vinent.

-Permanencia de l'avaluació única per tal de que a la Universitat també podem accedir aquells que estudiem i treballem a l'hora.

-Permanencia de la Segona convocatòria i reposició d'aquells estudis que se'ls hagi tret.

-Que l'administració es faci càrrec de les despeses que els procesos judicials comportaràn pels imputats i imputades en el desallotjament del rectorat així com les càrregues que el van seguir.

-Responsabilització per part de l'administració en la anormalitat que els nostres continguts acadèmics ha sofert degut al procés de Bolonya.

-Responsabilitzacións davant el desallotjament del rectorat així com de les càrregues policials contra els i les manifestants....portem més de 5 mesos intentant iniciar un debat sobre el futur de la nostra universitat i SE'NS RIUEN A LA CARA!! ho hem intentat tot per tal de no haver de parar la docència...TOT!!!...ENS PARLEN DE DIÀLEG I L'ÚNIC QUE VOLEN ÉS QUE ASUMIM LA SEVA IMPOSICIÓ!!

dimarts, 26 de maig de 2009

COMUNICAT OCUPACIÓ DE LA BIBLIOTECA


COMUNICAT OCUPACIÓ DE LA BIBLIOTECA

Després d’estar 5 mesos construint una alternativa a la imposició de l’EEES, conegut com Pla Bolonya, mitjançant un esperit dialogant, vam decidir ocupar la Biblioteca per poder mantenir-la oberta 24 hores i seguir amb les demandes.

Sorprenentment va ésser la primera vegada que ens varem trobar en el mateix lloc de les ocupacions a alts càrrecs de l’entramat governamental de la Universitat: vicedegans i vicedegana de les tres Facultats del Campus; responsables de seguretat i de la biblioteca, personal d’administració i la vicerrectora d’estudiants entre d’altres. La Vicerrectora era la primera vegada que venia a parlar amb nosaltres . El segon dia, va convocar una reunió amb les i els claustrals de Mundet (també la primera), per parlar del que considerava una “situació anòmala” ( referint-se a la ocupació de la biblioteca). En la nostra opinió, una situació anòmala existeix de molt més temps. Tot i que pensàvem que podria haver alguna possibilitat de diàleg deguda la convocatòria de reunió amb les i els claustrals, en cap moment van convocar a l’Assemblea Mundet.

Davant els nostres intents per debatre en torn als punts que reivindicàvem amb l'ocupació, les nostres interlocutores limitaven el seu discurs a la repetició de la normativa de la biblioteca (i el nostre incompliment de la mateixa). Vam poder observar un canvi en la seva actitud , ja que si la primera nit no ens deixaven estar dintre la biblioteca ni entrar més gent (el grup que estava dintre va dormir al hall i un altre grup va dormir afora), la segona nit sí que podíem. Però a la tercera i darrera jornada nocturna, les condicions tornaven a ser les de la primera: no podíem dormir dintre de la biblioteca, ni podia entrar ningú més a partir de les 20.30, entre d’altres. Aquesta nit l’única interloctura que vam tindre va ser l’encarregada de la biblioteca, que es va limitar a llegir-nos la normativa per darrer cop.

L'atenció es va centrar en la ocupació de l'espai i aquells a qui anaven dirigides les nostres demandes, se'n van rentar les mans, traspassant la responsabilitat a les encarregades de la biblioteca, qui -juntament amb el personal de seguretat- van ser les nostre principals interlocutores.

Portem molt temps fent una denúncia i unes demandes clares, obrint espais de debat, de reflexió, d’interrelació, de creació. Portem molt temps veient com les vies de comunicació establertes cauen pel seu propi pes sobre la participació activa de la majoria de la comunitat universitària.

I el llenguatge utilitzat envers el moviment estudiantil, fonamenta la distorsió constant que pateix la visió per part de certs sectors, sobre la resolució de conflictes i els seus actors i actrius.

Trobem indignant que es tanqués la biblioteca als i les estudiants durant tot un matí , pel que es va considerar actes “vandàlics”: penjar pancartes dintre la biblioteca, deixar fulletons i la realització d’uns murals amb missatges reflexius. Perquè no s’ha entès com el que és: Una forma d’expressió en un context de conflicte permanent, distorsionador i debilitador?

Nosaltres contextualitzem les actituds i actuacions per part dels actors i actrius burocràtics, visualitzant els forts lligams que exerceix l’hermetisme legal d’implantació de l’EEES i de la greu degradació que pateix la Universitat com espai crític, transformador, socialitzador...

I aquesta contextualització en el Campus de la UB on s’ensenya Psicologia, Pedagogia, Educació Social, Treball Social, Magisteri i Comunicació Audiovisual és molt més greu.

El patrimoni cultural no només es troba en els llibres, sinó en les persones i en el seu procés creador, socialitzador i constructiu. Els llibres parlaran també d’aquí uns anys, d’aquest context socioeconòmic del que estem formant part. Veurem doncs quin anàlisi en fan, quins són els actes que es consideren “vandàlics”. I de quins canvis socioeducatius i de desenvolupament de les persones han creat els diferents actors i actrius, passats, presents i futurs.2 comentaris:

Aletheia ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Aletheia ha dit...

Profesores de las universidades públicas de Madrid piden una moratoria en la aplicación del plan Bolonia.

http://www.estrelladigital.es/ED/diario/156440.asp