Assemblea Mundet

CALENDARI:


Dijous 5-N | A partir de les 9h. a la Cuina de Mundet
Taller de pancartes i cartells! Redecorem Mundet!
(Si pots anar-hi o no trobes ningú truca a la Dido, l'Aina o la Xiki)

Dilluns 9 - N | A partir de les 17h. a la Cuina de Mundet
Fem passaclasses per les xerrades dels 58 i +
(Si pots o no trobes ningú truca a la Roser)

Dimarts 10 - N | Al matí
Fem passaclasses per les xerrades dels 58 i +
(Si pots o no trobes ningú truca a la Dido o l'Aina)

Dimarts 10 - N | A les 12h a Pl. Universitat
Roda de premsa de la denuncia col.lectiva pels fets del 18-M

Dimarts 10 - N | A les 13h (quedem al Hall de Pedagogia, Sala Paulo Freire)
Xerrada dels 58i + amb professores, imputades i altres pels fets del 18-M

Després de la xerrada (aprox 2,30h) ASSEMBLEA DE MUNDET

Dimecres 11 - N | A les 18h a la Facultat de Psicologia aula 1104
Xerrada dels 58i + amb professores, imputades i altres pels fets del 18-M

Dijous 12 - N | A les 19h a Pl. Universitat
Concentració Antirepressiva

Divendres 13-N | ?
Judici pels fets de la UAB


I LA SETMANA QUE VE MÉS......

(.... LA MANIFESTACIÓ ES PREPARA...)



Video recordatori de la desocupació del rectorat. Mai oblidarem...

http://58imes.wordpress.com/about/





EXIGIM (Setembre 2008):

-Aturada dels graus de la nostra facultat de cara a l'any vinent.

-Permanencia de l'avaluació única per tal de que a la Universitat també podem accedir aquells que estudiem i treballem a l'hora.

-Permanencia de la Segona convocatòria i reposició d'aquells estudis que se'ls hagi tret.

-Que l'administració es faci càrrec de les despeses que els procesos judicials comportaràn pels imputats i imputades en el desallotjament del rectorat així com les càrregues que el van seguir.

-Responsabilització per part de l'administració en la anormalitat que els nostres continguts acadèmics ha sofert degut al procés de Bolonya.

-Responsabilitzacións davant el desallotjament del rectorat així com de les càrregues policials contra els i les manifestants.



...portem més de 5 mesos intentant iniciar un debat sobre el futur de la nostra universitat i SE'NS RIUEN A LA CARA!! ho hem intentat tot per tal de no haver de parar la docència...TOT!!!...ENS PARLEN DE DIÀLEG I L'ÚNIC QUE VOLEN ÉS QUE ASUMIM LA SEVA IMPOSICIÓ!!

divendres, 29 de febrer de 2008

Butlletí informatiu - Paralitzem el procés de Bolonya

Els canvis a la universitat

Com ja sabeu des de fa un temps sentim parlar del Pla de Bolonya. Aquest pla es basa en l’Acord General sobre el Comerç dels Serveis (AGCS) elaborat per l’Organització Mundial del Comerç (OMC) i defineix l’ensenyament com un servei, per tant una mercaderia.

La UE no té competències en matèria d’ensenyament universitari i per tant el mecanisme d’implantació de l’Espai Europeu d’Educació Superior (EEES) a l’Estat espanyol és la Llei Orgànica d’Universitats (la LOU) amb les següents conseqüències:


Mercantilització

La Lou estableix l’entrada de les empreses a la Universitat a través dels organismes de direcció (Consell de Govern i Consell Social) i d’avaluació (Agència Nacional d’Avaluació de la Qualitat i l’Acreditació- ANECA). Les titulacions universitaries pasen a definir-se en funció d’un mercat de treball flexible i precari. Sota criteris de competitivitat desapareixen moltes titulacions al no se rendibles al mercat i no atreure la inversió privada.

Es divideix el model universitari en Grau i PostGrau, quedant el grau com ensenyament de continguts generals dirigits a crear ma d’obra. Les atribucions professionals i l’especialització queden reservades als Masters, el preu dels quals augmenta considerablement. Alhora l’entrada del món empresarial dins la Universitat es produeix mitjançant l’externalització de serveis tractant a la comunitat universitaria com una massa de consumidors.


Elitització

El nou model educatiu pretén reduir dràsticament el nombre d’estudiants universitaris mitjançant un fort augment de taxes i matricules. A això cal afegir-hi l’exigència a temps complet i la substitució de les beques per beques prèstec (a tornar al finalitzar els estudis).


Precaritització

L’abaratiment dels costos i els criteris empresarials suposen una precaritització de les condicions laborals dels treballadors universitaris i alhora una conseqüent degradació de la qualitat de l’enseyament i dels serveis.


Per la paralització del Procés de Bolonya.

L'ensenyament superior ha degenerat enormement durant els últims anys i tota la comunitat universitària està d'acord que és necessari un canvi. No obstant això, les actuals reformes, a més d'estar elaborades de forma antidemocràtica al marge de la comunitat educativa, van en sentit contrari al que necessita un ensenyament de qualitat. En aquest moment que s'està iniciant la implantació de l’EEES, exigim la paralització del procés Bolonya, la derogació de la LOU i que s’obri un procés democràtic i obert de debat on participin paritàriament estudiants, personal docent, investigadors i treballadors d'administració i serveis”.